Διδακτική επίσκεψη στη Μίεζα και στους Μακεδονικούς τάφους Λευκαδίων

Μια εξαιρετική διδακτική επίσκεψη πραγματοποίησαν την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2024 δύο τμήματα της Γ΄ Γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας.

 Οι μαθητές του Γ3 και Γ5 συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, κυρίες Κυριακίδου, Τσουμαρίδου και κύριο Χαριτόπουλο επισκέφτηκαν τα Λευκάδια Ημαθίας και την αρχαία Μίεζα πλησίον της Νάουσας, όπου είχαν το μοναδικό προνόμιο να ξεναγηθούν και  να συμμετάσχουν σε ένα διαδραστικό μάθημα  από την κυρία Τζιώκα Πηνελόπη, τέως σύμβουλο φιλολόγων στους δύο Μακεδονικούς τάφους, τον τάφο της Κρίσεως και τον τάφο των Ανθεμίων.

Μεταξύ άλλων η κυρία Τζιώκα αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα αυτών των αρχαιολογικών ευρημάτων που καταδεικνύουν την αδιάψευστη ελληνικότητα του αρχαίου μακεδονικού βασιλείου.

Στη συνέχεια, οι μαθητές και μαθήτριες συνοδεία των καθηγητών τους και της κυρίας Τζιώκα, μετέβησαν στο Νυμφαίο, όπου και ξεναγήθηκαν στην περιοχή που λειτούργησε το πρώτο κολλέγιο της ανθρωπότητας, η περίφημη σχολή του Αριστοτέλη εκεί όπου ο βασιλιάς των Μακεδόνων Φίλιππος Β προσκάλεσε τον φιλόσοφο, για να διδάξει στον γιο του Αλέξανδρο τη φιλοσοφική και πολιτική σκέψη που καθόρισε τη μετέπειτα δράση του και τον μετέτρεψε σε Μέγα!

Μαθητές και καθηγητές εντυπωσιάστηκαν από τον μεστό και εμπεριστατωμένο λόγο της κυρίας Τζιώκα και την ευχαρίστησαν θερμά. 

Έπειτα η ομάδα μετέβη στο πολιτιστικό κέντρο που λειτουργεί πλησίον του Νυμφαίου όπου παρακολούθησε ένα μισάωρο αφιέρωμα στον μέγιστο φιλόσοφο Αριστοτέλη, αλλά και στον ισάξιο μαθητή του Μέγα Αλέξανδρο.

Το σχολείο μας

Διευθυντής

Η διεύθυνση και το προσωπικό

Εγκαταστάσεις

Οι εγκαταστάσεις

Βιβλιοθήκη

Η βιβλιοθήκη

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Πληροφορίες και γραμμές βοήθειας

   
     

Πρόγραμμα Εξειδικευμένης Εκπαιδευτικής Υποστήριξης

για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των Αξόνων Προτεραιότητας 1,2 & 3 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»

Μάιος 2024
ΚΔΤΤΠΠΣ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031